Valtakunnallinen Viestimuseo
  Etusivu Viestimuseo Yhteystiedot Aukioloajat & Hinnat Linkit In English

Tervetuloa Valtakunnallisen Viestimuseon internetsivuille!

Yleiskuva

Viestimuseon näyttelyt siirtyivät 1.1.2013 Hämeenlinnaan osaksi Tykistö-, Pioneeri- ja Viestimuseota. Museotoimintaa ohjaa Suomen Tykistö-, Pioneeri- ja Viestimuseoyhdistys Ry, jonka hallituksessa ovat edustettuina Tykkimiehet Ry, Pioneeriaselajin Liitto Ry ja Viestikiltojen Liitto Ry. Tykistö-, Pioneeri- ja Viestimuseo toimii Hämeenlinnan linnankasarmilla.

Viestimuseo

Eräs tärkeimmistä Viestikiltojen Liitto ry:n toiminnan kohteista on vuonna 1974 ovensa avannut Valtakunnallinen Viestimuseo. Viestimuseo on valtakunnallinen erikoismuseo vastuualueenaan sotilasviestitoiminta. Museo esittelee monipuolisesti koko laajaa ja monipuolista viestitoiminnan kenttää ja pitää sisällään Suomen laajimman sotilasviestimateriaalikokoelman. Museon perusnäyttelyssä on jatkuvasti esillä satoja esineitä, minkä lisäksi järjestetään ajoittain vaihtuvia teemanäyttelyitä.

Enigma

Viestimuseon perusnäyttelystä löytyy materiaalia vainovalkeiden ja kirjekyyhkysten ajoilta aina nykypäivän kännykkäaikaan saakka. Museon kokoelmissa on muun muassa sellaisia harvinaisuuksia kuin sotien aikana Suomessakin käytetty Hughes-lennätin ja kuuluisa salakirjoituskone Enigma sekä radioteitse ohjattu miinanlaukaisulaite. Kokoelmista löytyy myös viestimiesten sodissa käyttämiä käsiaseita esittelevä tyylikäs asevitriini. Museossa on myöskin oma radioamatööriasema 0I3SVM.

Haku Museo Militarian johtajaksi

Museo Militarialle haetaan uutta johtajaa. Lue hakuilmoitus tästä.

Copyright © 2016 Viestimuseo